Toscakaka!
000 2008-11-22 @ 09:31:071st
Ingredienser
50 g margarin eller smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulvet
Smaksättning
2 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker
eller
1 tsk Vanila
eller
rivet skal o saft från en citron
eller apelsin
(Jag kommer köra på vaniljsocker, riven citron och saft)
Glasyr
1 1/2dl sötmandel eller 100 g flagad sötmandel
75 g margarin eller smör
1/2 dl socker
1/2 dl ljussirap
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 msk mjölk
Tilllagning
Ungstemperatur 175 grader
Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen, helst med löstagbar kant. Smält fettet och häll i mjölken, den kan gärna bli varm.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet och ev smaksättning sist ner med mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.
Grädda den nätt och jämt färdig, ca 25 min i nedre delen av ugnen.
Glasyren: Gör den medan botten gräddas. Hacka mandeln eller flagad mandel. Smält fettet i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner mandeln.
Bred glasyren över kakan. Sätt in den lite högre upp i ugnen, grädda tills glasyren fått färg, ca 15-20 min. Låt kakan svalna innan den tas ut ur formen.
Ehh...okej.
Jag hade inte läst igenom receptet innan jag bestämmde mig för den här kakan...och ja.
För det första så kommer alla som äter den drabbas av en suger-coma innom de närmsta 24 timmarna plus att den kanske inte ens blir klar för jag trodde ju inte riktigt att den skulle vara så här svår....
Men asså jag ska försöka men...ja, i slutändan måste alla komma ihåg att det är tanken som räknas!! OKEJ!?
//Emilia
Ingredienser
50 g margarin eller smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulvet
Smaksättning
2 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker
eller
1 tsk Vanila
eller
rivet skal o saft från en citron
eller apelsin
(Jag kommer köra på vaniljsocker, riven citron och saft)
Glasyr
1 1/2dl sötmandel eller 100 g flagad sötmandel
75 g margarin eller smör
1/2 dl socker
1/2 dl ljussirap
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 msk mjölk
Tilllagning
Ungstemperatur 175 grader
Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen, helst med löstagbar kant. Smält fettet och häll i mjölken, den kan gärna bli varm.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet och ev smaksättning sist ner med mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.
Grädda den nätt och jämt färdig, ca 25 min i nedre delen av ugnen.
Glasyren: Gör den medan botten gräddas. Hacka mandeln eller flagad mandel. Smält fettet i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner mandeln.
Bred glasyren över kakan. Sätt in den lite högre upp i ugnen, grädda tills glasyren fått färg, ca 15-20 min. Låt kakan svalna innan den tas ut ur formen.
Ehh...okej.
Jag hade inte läst igenom receptet innan jag bestämmde mig för den här kakan...och ja.
För det första så kommer alla som äter den drabbas av en suger-coma innom de närmsta 24 timmarna plus att den kanske inte ens blir klar för jag trodde ju inte riktigt att den skulle vara så här svår....
Men asså jag ska försöka men...ja, i slutändan måste alla komma ihåg att det är tanken som räknas!! OKEJ!?
//Emilia
Kommentarer
Trackback