~Labi Siffre~

000Photobucket 2008-12-30 @ 21:13:24
Letade fram den här dikten som jag läste för ett par månader sen. Den är skriven av en ytterst begåvad man som heter Labi Siffre. Han är musiker, författare, låtskrivare, sångare och poet I hans dikter tar han tag i saker, stora saker. Han skriver dikter om krig, kärlek, hopp o tro. Och när man läser hand ord flyter orden bara fram. Vissa dikter måste man tänka till lite i, som med många andra och vissa är så uppenbara att de inte skulle bahöva bli skrivna.

Har läst ganska många dikter av honom men den här naglade sig fast direkt!

Enjoy <3


the only hope
is our children
it's often said

but it seems
defeatist to me
when if we tried

harder we could
do it ourselves
instead











~Kolla siffrorna~

000Photobucket 2008-12-30 @ 20:59:55
Måste bara säga att idag har jag faktiks haft 16 unika besökare och 42 "All page"-besökare. Vad nu det betyder? Jaja, om man skiter i texten och bara ser på siffrorna så blir alla lyckliga o glada! Skit alltså. Tänk att så många ser min blogg...Sen att det inte är så himla många egentligen eller att det kanske bara är 5 av dem som faktisk läst vad som står...det skiter jag i. Som jag sa, siffrorna är allt som betyder något just nu!

....Kommer nog få skäll av Emma sen...Har bloggat ganska mycket nu va?.......

~Djupet blir nästan deprimerande~

000Photobucket 2008-12-30 @ 20:16:43

Gokväll allihopa!
Såg nyss några snuttar av One Tree Hill säsong 5. Jätte mysig! Och jag tror nog att säsong 5 är min favorit. Den har sånt djup...allt som händer och sägs är så otroligt djupt, näst intill deprimerande. Nu när jag såg igenom den (vilket jag förövrigt gjorde på 3 dagar... :D) så grät jag nästan i varje avsnitt. Men nu får ni inte missförstå mig och tro att allt bara är mörkt och suddigt. Visst den är oendligt djup men sen finns det ju dessa underbara stunder. Stunder då jag kommer på mig själv sitta med världens största leende. Håren på armarna reser sig hastigt och det går som ett pirr genom kropp o själ. En av dessa gånger som jag kommer ihåg väldigt starkt är då Quintin kommer tillbaka i laget som Guard. Han går in i salen samtidigt som "I'm in love with a girl" (av Gavin DeGraw) spelas. Och det går inte att beskriva, det måste ses med egna ögon! Helt ofattbart och det fina med det hela är att det egentligen inte är något speciellt. Ingen föder barn, ingen lämnar ifrån sig ett. Ingens hjärta krossas...Ja, det är ett sånt där tillfälle som var människa upplever i vanliga livsmedelsaffären eller i en bilkö. Unbeliveble


~Silver iallafall...~

000Photobucket 2008-12-30 @ 16:59:33
Ja, det blev inte guld som vi hoppats på men ett silver iallafall.
Första målet gjordes av oss sen fick Stenkyrka in ett mål och så ett till. Så det stod 1-2 ett bra tag. sen i slut minuterna så får vi in ett mål! Det kommer från en inspark och snuddar på Olivia och Matilda och går in i mål men enligt domarna så gälldes inte det för dom såg inte att det tog på någon innan den gick in så vi förlorade orättvist. Men men, det är inget att göra åt. Synd bara att domarna har synfel!
T.o.m dem på läktarna såg att det blev mål. Det är nästan så man tror att dom var mutade. Men men.
Har också fått mig en rejäl pratstund med Emma och vi planerar en heldag på Fredag, skönt! Var så länge sen vi hittade på något. Måste också börja planera mina nyårslöften. Har nästan slutat helt med dem eftersom jag har sån otroligt dålig självdisiplin så jag håller dem aldrig! Har aldrig hänt! 
 Nej nu är nog varmvattnet klar så jag ska väl hoppa in i duschen och ta en långvarm dusch.

Ha det bra allihopa och ha det så bra imorgon!  

~Om man har två julaftnar får man väl ha två nyårsaftnar också!~

000Photobucket 2008-12-30 @ 12:00:58
Gomorgon. Är klockan verkligen kvart i 12?!
Gud vad jag har sovit i natt. Fast jag har ju sovit jätte dåligt nu ett tag då massa jätte verkligen drömmar kommer upp i huvet under natten.Som för ett par dagar sen drömde jag att jag blev jagad av en invandrare, han frågade om mitt personnummer och jag sa typ; 95...Och så sprang jag. Sprang in mot adelsgatan och in på ett Café där jag träffade några kompisar som tog hand om mig...Hur konstigt som helst!?

Sen drömde jag om att jag gifte mig som 13 åring och jag var jätte posetiv mot bröllopet och såg framemot det men så efter själva cemonin så får jag värsta ångesten och tänker att hela mitt liv är förstört!!

Och inatt så drömde jag att det kom en ny Tsunami och jag och min familj var där och det där alarmet gick inte av!! Så vi sprang och så tog vi med oss en madrass för det hade mamma sätt på tv. Sen vaknade jag...Vet inte om vi överlevde eller inte...Sen nu på morgonkvisten så drömde jag att jag skulle vara med Emma och vi åkte till hennes mormor och morfars sommar ställe uppe i värmland. Där var det en orm som började jaga mig utan att jag viste det så då skrek Emma, Momor (det var så hon kallade ormarna) och första fattade jag ingenting men sen så fattade jag att jag blev jagad av en orm så då började jag springa!

Gud vilka drömmar och alla var så verkliga! Så nu längtar jag tills den natt då jag slipper alla drömmar och bara kan vila huvet och sova!

Igår kväll/natt var jag ju på nyårsmiddag på gården. Jätte kul! Och bandet "Some kind of Kjell" hade sin första spelning vilket sen slutade med att de blev förband till Pernilla o Carro som sjöng och spelade några låtar, Tyckte mest om Hallelujah! <3
Annars blev det super god mat, massa skratt, äckligätar-tävling och rysk-choklad-rolett. Sen vid tolvslaget blev det pommac o fina fyrverkerier! Hela vibble måste ha hört dom!

Idag är det final dag i Södervärnshallen, ska dit och spela om 1-2 pris mot stenkyrka och brorsan är där nu och spelar om samma placering, undrar vad det blir?

Bloggar lite mer sen, nu ska jag nog se någon film sen spela lite fotboll!

Ha det bra idag! <3

~Om alla dagar vore som den här så dör jag lycklig~

000Photobucket 2008-12-29 @ 16:35:33

Idag har det vart en sån där bra dag. Om alla dagar vore som den här så dör jag lycklig. Idag så började dagen väldigt lugnt! Satt mest vid datan hela förmiddagen, såg också en del One Tree Hill, försökte få tag i Emma och bråkade lite med brorsan; En perfekt morgon :D
Sen vid 13.30 någon gång började jag sms:a och chatta med Bea som bjöd ut mig på lång promenad, haha. Hon fixade också så att jag får gå på Nyårsmiddagen ikväll. Men vid 2 någonting började vi gå mot Fridhem där gick vi lite vilse (Fast det ville Bea erkänna, haha) men vi hittade rätt tillslut och började gå hemåt. Jätte mysig promenad <3 Vilket vi kommer fortsätta med, kommer inte ut så ofta men jag känner ändå att det behövs.
Vi gick hem till mig och såg ett One Tree Hill avsnitt och sen nu vid 16.00 gick hon hem.

Nu kanske ni missuppfattar mig; Ja, jag vill bara promenera, se på One Tree Hill och vara med Bea resten av mitt liv. Nej, utan bara jag får göra saker!
Älskar då det kommer en dag med ett fullspäckat schema, massor att göra, stressa hit och stressa dit. Det får gärna göras lite spontana saker också. Gud vad jag älskar det!
Så idag har det vart en perfekt dag! Och det blir väl bara bättre ikväll på nyårsmidda'n. Undrar vilka som kommer egentligen, jag, Bea, Emil...kanske Jacob...Kjell. Haha, vilken middag!
Så sa Bea att vi inte ska äta förens vid 20.00, just tiden stör mig inte, älskar att äta sent eller gärna skippa maten alls men frågan är ju bara vad vi ska göra från 18.00 till 20.00? Haha, men Kjell o Emil har säkert planerat något skojigt!

Får väl hoppas att morgondagen blir lika bra. Ska ju vara i Södervärns hallen nästan hela dagen, Det är ju finaldag i Ica-cup. Kul! Brorsan spelar vid 10.00 någonting tror jag och jag spelar inte förens vid 14.30. Kul kul! Hoppas vi vinner bara!


~Gavin And Kate~

000Photobucket 2008-12-29 @ 12:21:40
One Tree Hill är en serie som fokuserar mycket på musik och sång. Några exempel är ju bara Peytons nattklubb Tric, Haley, Amatörkvällen på Karen's Café, Nya stilen på Karen's Café då hon vart borta, det i varje avsnitt spelas MINST 5 olika låtar. Ja, sen finns det ju mycket mer som jag inte kommer ihåg eller orkar skriva upp.
För tro det eller ej så har jag faktiskt fått båda mina musik-idolen från One Tree Hill.
Den ena är Gavin DeGraw som som också gör ledmotivet till serien. Och den andra är Kate Voegele som man inte möter förens i säsong 5. Båda är så otroligt sång begåvade och det finns inte en ända sång med dem som är dålig.
Och nu har jag inte en aning om hur man lägger in filmer från Youtube på den här bloggen så ni får bara adressen. Men lova att lyssna på dom för dom är så himla bra! Verkligen!

Gavin DeGraw: http://www.youtube.com/watch?v=ftZ0jpYdn70

Kate Voegele: http://www.youtube.com/watch?v=3t25VtupZaI

Enjoy <3

~I Forgot To Remember To Forget~

000Photobucket 2008-12-29 @ 11:54:34
Gomorron allihopa! (Eller det kanske börjar drasig mot mittpådagen men jag sitter fortfarande i pyjamas och med oborstade tänder så...)
Är så himla glad att både Emma o Bea verkligen kommit igång med sitt bloggande, nu är det bara Matilda jag väntar på.
Och både Emma o Bea har fått i ordning på deras design också, skitkul!

(Bea Om du är rädd att få något avslöjat så läs inte nedstående text...Säger till då du kan läsa igen)

Måste också bara säga att jag hittat mitt favorit avsnitt i säsong 5. "I Forgot To Remember To Forget" avsnitt 5. Hela avsnittet handlar mest om då Peyton säger NEJ då Lucas friar till henne. Nu kanske ni tror att jag älskar detta avsnitt bara just därför; Att Peyton säger nej, utan det är faktikst inte så. Utan det är så himla mycket kärlek! Och mitt favorit par (Brooke o Lucas) kysser faktiskt varann, eller okej, Lucas kysser Brooke och det är på fyllan men ändå. Men det är så himla fint avsnitt rakt igenom så!

(Bea du kan läsa igen!)

Egentligen älskar jag alla avsnitt då Brooke o Lucas är tillsammans (då menar jag inte att de behöver vara Pojkvän o Flickvän utan bara att de gör något tillsammans) De är det finaste paret i hela serien! Så ni som sätt serien så kan ni ju fatta varför min favorit säsong är 3:an och för er som inte ästt serien eller som inte sätt säsong 3 så kan jag bara säga att det är mycket Brooke o Lucas! <3 Asgulligt! Speciellt avsnittet "The Wind That Blew My Heart away"!

Ska också klippa mig snart. Och jag har börjat fundera på att klippa mig lite annat än vad jag brukar...Mamma sa något om snelugg eller lugg men jag vill helst se mig själv i det innan jag bestämmer men eftersom det är helt omöjligt så får jag helt enkelt chansa...Och om det blir fult så får jag väl stå ut med det....
Ska klippa mig hos en av Mammas gamla barndomskompisar som gjorde sitt Gesell-test på mamma då mamma var gravid med mig....vilket är en utmaning (man tappar typ asmycket hår då eller nått sånt) så hon är nog jätte duktig!

Nej, nu ska jag gå ner och fixa iordning mig och se vad jag ska hitta på idag. Eller så blir det en slappdag.

Hejdå <3

Ps. Jag har hittat den här coola grejen: ~. Så förlåt om det blir mycket sånt...

One Tree Hill ~ Mitt ljus i mörkret

000Photobucket 2008-12-28 @ 20:42:28

Kommer ni ihåg den gången då ni hittade något som gjorde att det började pirra i hela kroppen. Jag gör.

Jag var kanske 10-11 år då min mamma visade mig tv-serien OC, jag blev förälskad! Direkt, och efter ett par månader så viste jag allt från när skådespelarna var födda till varför Josh inte gjorde en 5:te säsong. Jag kommer ihåg att jag gjorde ett bokmärke där jag skrev alla karaktärer i seriens namn och då jag gjorde en hemmagjort "affisch" där jag skrev lite kort fakta om alla skådespelare och satte upp i min bänk. Jag gick ständigt runt och mumlade små citat och fraser från serien för mig själv och varje kväll tittade jag på minst 1 avsnitt. Jag kommer ihåg hur jag grät varje gång då Ryan o Marissa dansar på Calebs och Julies bröllop och hur jag skrattade varje gång Seth sa något av hans poänglösa skämt. Min dröm var då att någongång få kliva in i det huset där familjen Cohen/Atwood bodde.
Sen kom 4:de säsongen och sen tog det bara slut, förvånansvärt fort, en dag så fanns det inga fler avsnitt att se framemot eller förutspå. Då hade jag inga tankar på att hitta en ny serie och jag var fast besluten om att vad jag en hittade så skulle OC alltid vara nummer 1.

Sen kom det en dag då jag och mamma var på stan. Jag hade mina födelsedags pengar med mig och vi gick in på Coop. Och mamma såg ett bord där det stod massa dvd-boxar till reapris och så såg hon One Tree Hill och hon sa att serien sades vara jätte bra. Jag var väldigt osäker på om jag skulle köpa den, ja, den kostade bara 199 kr men jag antar att jag var rädd att den skulle ta OC från mig. Men jag gick runt där i affären ett bra tag och tillslut bestämde jag mig för att slå till.
Jag började se några avsnitt och jag lurade mig själv till att tycka att serien var dålig. För varje One Tree Hill avsnitt såg jag 3 Oc avsnitt. Men ärligt talat hade jag börjat tröttna på OC, så det slutade med att jag såg One Tree Hill utan att varva med några fler avsnitt av OC. Och ett tu tre....Jag var fast!
Serien hade inte det här glamorösa liv eller de mest perfekta familjerelationerna men på nått sätt så var det nog det jag gillade mest. Att slippa se ett ända avsnitt mer från något vanlig cocktail-party eller slippa se dessa vyer med Kalifornia-tjejer och surfare hit och dit. Istället hade surfarna och vågorna blivit utbytta med basketspelare och svettiga gympasalar och hårda läktare och de glamorösa cocktail-partyna hade blivit utbytta med små mysiga familjemiddagar. Och det var skönt att se på nått sätt.

Julafton kom jag jag önskade mig säsong 2 och den var såklart lika bra och vips så viste jag ALLT om ALLT o ALLA i serien. Jag var besatt helt enkelt. Jag fyllde år och det kom fler julaftnar och jag fick även säsong 3, 4 och säsong 5 fick jag faktiskt denna julafton. Och det var i säsong 3 som dessa stunder av pirr i magen och fuktiga ögonvrår började uppkomma.
För mig är att se ett avsnitt av One Tree Hill (även om jag sätt det tusen gånger förr) som att koppla av. Det får mig att stressa ner och lugna ner mig. För någon månad sen så hjälpte det där dagliga avsnittet mig genom en tuff skoldag. Serien har hjälpt mig fatta några beslut och hjälpt mig bli en bättre människa. För serien går inte in på vad som händer om en kompis sviker (eller jo, den gör det med men..) den går in på vad som väntar i livet. Vad man gör om man misslyckas, serien hjälper mig att hitta tillbaka upp då jag ramlat.

Jag vet inte vad mer jag kan säga än Tack! Och jag tycker synd om den människa som inte hittat det där lilla extra i livet, en sång, en film, en hobby eller imittfall en tv-serie som ger så mycket mer än det huvudsakliga skälet att finnas till!

Tack <3


Lever för det!

000Photobucket 2008-12-28 @ 20:17:47
Ja idag har jag tillbringat dagen till mestadels i Södervärnshallen för lite fotboll. Satt där på en hård och träig bänk från 13.30-16-45! Eller det blev väl en liten paus då jag o pappa också till macken och tvättade bilen men den pausen varade inte längre än 1 kvart... Men men, man ska ju inte klaga, för i slutändan så älskar jag ju att sitta där på bänken och titta, det är ju det jag bl.a lever för, inte sant?

Måste också säga att jag tar tillbaka ALLT jag sagt om "Blondinbella". Att hon är min förebild och stora idol och blablabla...Nej, nu sen hon började med sin tv-dagbok så har jag helt ändrat uppfattning! Jag trodde att hon var seriös, men nej, hon är bara som alla andra!!
Det har t.o.m slutat klia i fingrarna då jag läser hennes blogg (vilket jag nätt o jämt slutat med...) utan nu kliar det i fingrarna då jag läser Emmas blogg! Hon är asduktig på att blogga! Har inte upptäkt det förens nu då hon skirver varje dag, man får liksom som ett sammanhang typ. Jätte skoj!

Nej, nu ska jag kolla runt på lite bloggar!

Hejsvejs!

Lingofriends.se

000Photobucket 2008-12-28 @ 10:56:57
Hej!
Skulle egentligen åkt ut till Klinte idag för att kolla på lite 95:or som spelade fotboll men nej...Istället blir det till Södervärn för att se en massa 97:or springa runt på plan...
Jaja, inte riktigt lika kul men man får väl hoppas att man möter någon skojig där! (Emma ta dig till Södervärn!) Haha, skoja bara....
Nej annars så har jag mejlat lite med Addie (hon från Boston) och det är asbra språk träning! Så har jag ju blivit medlem på Lingofriends.se vilket är en hemsida för människor som kan träffas världenöver för att utbyta språkkunskaper, jätte kul!
Man får verkligen använda sin engelska.

Igår kväll var det också helt okej vid Mulle gott med pizza efter all äcklig julmat!

Hejdå <3

27 December

000Photobucket 2008-12-27 @ 16:19:09
Hejsan.
Som jag sa igår så är det inte så mycket att blogga om nu i jul då det mest är slappa och umgås med familj o vänner. Men idag så har jag iallafall spelat lite fotboll; Ica cup. Det gick väl sådär spelmässigt men poängmässigt så är vi vidare till final. kul!
Vet dock inte vilka vi ska möta än, p18, Stenkyrka, Aik eller VSB? Hoppas nästan på Stenkyrka så vi får en revansch mot dem. Fast då gäller det ju att vinna....annars gör man ju sig bara till åtlöje...

Och nu ikväll så ska vi in till Mulle & Kattis för lite pizza. Gott!

Har också sätt klar One Tree Hill säsong 5. Och jag säger bara såhär; JAG MÅSTE HA SÄSONG & NU!!!!!!!!!!!!!
Ni som har sätt 5:an fattar vad jag menar och ni som inte har sätt....Ja, då var det inget.
Ha det bra allihopa!

Vad ska ni göra på nyår föresten?

37" SUCK

000Photobucket 2008-12-26 @ 13:50:25

Glad annandag jul allihopa!
Ikväll kommer farmor, farfar, Olivia, Hampus, Marita och Mattias på besök. Lite middag och så. Mysigt!
Men idag så har hela familjen vart på jakt efter en ny tv. Vi ska typ köpa en sån där "platt tv" 37" SUCK!
Tycker att det är helt onödigt! Skulle mycket hellre vilja åka på kryssning. Vill ju åka den nya Galaxy. Någon som har åkt den?
Vi åkte runt bland Elgiganten, Expert, Harry Carlsson och t.o.m Ica Maxi! Men vi hittade ingen.
SUCK!
Nu håller jag på och letar efter Laptop. Vet inte riktigt om jag vill ha en pytte liten eller en mellanstor. En stor är ju helt utesluten!
Och jag måste också säga att Emmas blogg har fått ett rejält lyft och att hon nu bloggar varje dag. (Eller hon har gjort det sen da'n före julafton iallafall) Hoppas att det håller i sig!
Jag själv har inte vart så himla haj på det men varje gång jag läser någon annans så får jag värsta kicken!
Imorgon ska jag spela Ica cup också. Ska bli riktigt kul!

Nej, nu ska jag se One Tree Hill <3

#I'm the biggest fan#


Gud Jul <3

000Photobucket 2008-12-25 @ 18:06:18
Hej allihopa o God Jul!
Hoppas att alla hade en riktigt bra julafton att juldagen och annandagen blir lika bra!
Vad har ni fått?
Jag har fått:

3500 kr
One Tree Hill (säsong 5) (Har redan sett klart 3 skivor=11 40 minuters avsnitt)
Christina Aguileras parfym (som tydligen vann årets doft eller nått. Kul!)
En prenumeration på Elle
Underkläder
Pyjamas
Presentkort på strövet
Ett hemmagjort halsband (av kusin Hampus! Urgulligt!)
Godis
Mamma Mia-the movie
Choklad-chips
En faktabok om Grekisk mytologi



Så, då tror jag inte att jag glömde något!
Är asnöjd med allt, fick precis vad jag ville ha! Och eftersom jag älskar att få höra långa och utdragna historier om era julklappar så beordrar jag alla att skriva ner en lång lista på allt ni fick! Utse också en favorit present!
Min favorit måste ha varit One Tree Hill-boxen eller boken om Grekisk Mytologi! Eller kanske Mamma-mia filmen...
Äsch, jag vet inte vilken jag tyckte mest om!
Men annars var det jätte roligt på julafton (och da'n före så klart!). Jätte roligt att gammel farmor Ingrid kunde komma ut till Vibble också (Tack färdtjänst, vad skulle vi göra utan er! <3) Jag står henne inte så nära men jag får ju så lätt dåligt samvete och tycker att alla måste vara med.
(Kan ligga sömnlös i timmar för att en tröja som mamma ville ha var slut i hennes storlek) Jag vet att det är helt patetiskt men innerst inne är jag väldigt skör!

God Jul <3

Shopping

000Photobucket 2008-12-22 @ 16:40:20
Hej allihopa!
Idag hade jag planerat att se en "Air bud" film (älskar dom!) men så blev det såklart inte. Utan jag o mamma cykla in till stan.
Mamma (som är så otroligt noga med att vi ska få exakt lika många julklappar och allt ska vara av samma värde) skulle köpa en sista julklapp till André. Det blev "Big Brittan" (eller vad den nu heter och stavas) säsong 2. (Man kan väl säga att det var ett desperat-köp.)
Sen träffade vi mommo och Nicklas (morbror) vi åt lite på McD och sen gick mamma o Nicklas och köpte julklapp till mommo. Medans jag fick hålla henne sällskap. Det blev en ny mobil telefon. Jag tror att det blir lite blandade känslor från hennes sida...Först blir hon säkert jätte glad eftersom hennes håller på att falla sönder men sen kommer hon nog på att utvecklingen har gått framåt och för att kunna ringa ett samtal måste man kunna en jädra massa mer! För så är det ju idag. Ett sms. Herre gud!

Sen köpte jag de två sista delarna i min julaftons outfit! Ett par svarta nylon strumpor och ett pärlhalsband. Nu kommer jag vara assöt <3
Ganska synd att så fort man klär upp sig i skolan så blir man totalt uttittad!!

Just nu sitter jag bara här och väntar på ett mirakel! Väntar på att snön ska lägga sig som ett täcke på marken!
Wish!