Arn och Medeltiden

000Photobucket 2008-11-30 @ 14:25:09
Igår kväll såg jag ju också filmen alla har sätt...Arn!
Den var väldigt bra och trotts att jag går runt och är trött 24.7 så orkade jag faktiskt sitta uppe och se den nästan 2 timmar långa filmen! Så bra var den! Visst, ibland kanske det var lite märklig och eftersom den utspelar sig på tidig medeltid så kanske det var lite svårt att förstå varför de sa och gjorde vissa saker. Men mestadels av filmen var jag faktiskt helt på det klara med vad de höll på med!
Tycker ju också att medeltiden är jätte spännande! Bor ju på Gotland och är verkligen faschinerad utan visbys medeltida historia. Hålle rjust nu på att läsa en av mina favorit böcker "Tillbaka till medeltiden" som är en bom som handlar om 3 barn och deras familj. De berättar om Kalmar stad år 1397 då Eric Av Pommern blev kung. Och då det höll på att bilda en union mellan de nordiska länderna. Det är en väldigt lätt förstålig faktabok då der är barnen som berättar och som man får följa. Har läst den ett par gången tidigare men jag är absolut inte trött på den! Tvärtom , jag vill bara läsa, läsa, läsa!
Så nu eftersom jag ska börja läsa mer om medeltiden och göra som en liten forskning så ska jag göra en kategori här på bloggen vid namn "Medeltiden". Där kan ni läsa om allt möjligt som har med medeltiden att göra! Ni kan också ställa frågor, kan inte garantera svar på alla med jag kan ändå en hel del.

Men åter till Arn så ska jag definitivt se 2:an o 3:an. Ska bli jätte spännande. Hoppas att man får reda på något mer om Arns och Cecialias son, Magnus. För det högg verkligen till i hjärtat då de tog det nyfödda barnet ifårn Cecilia, tänk att ha burit ett barn i 9 månader och verkligen älskat det och sen inte få se mer än ett ögonblick.
Så jag blev så glad då de sa att han levde! :D

Så nu alla som inte har sätt och som redan har sätt Arn,Gå och se den!! Super Bra film, verkligen!

"Snön kom med värme"

000Photobucket 2008-11-30 @ 13:51:19
Hej!
Idag var jag ju inne på julskyltningen med mamma. Blev bara en snabbis men ganska mysigt ändå.
Skulle ju köpa en present till Ingrid som idag fyller 94 år. Och man kan ju se det på två sätt; Antingen så är det super lätt att köpa en present till en 94 årig gammal dam, eller jätte svårt! Jag och mamma såg det som en blandning. Mamma jobbar ju i samma hus där hon bor och träffar henne dagligen, plus att det är ganska mycekt fart i tanten och om hon hade fått bestämma hade hon fortfarande bott kvar i Villan här i vibble, ensam.
Men det blev en gulddiamantig brosch och så ska mamma (som fick fram sin kreativa sida) fixa ihop någon egen ljus dekoration med fat, ljus och torkad frukt...?? Kanske var lite väl skeptisk på stan men nu blir det nog bra!

Sen är det ju första advent också och jag fick en tröja av mamma idag från Cubus där det står "Santa Rock My Way    I Belive in Santa" något sånt. Jätte söt, ska ha den på måndag! :D

Men nu ska jag sitta här och surfa lite en stund hade jag tänkt och sen blir det lite plugg till Kemi provet imorgon och sen får man väl börja göra sig i ordning för festen.

Hejdå o Glad Första advent!


"Snön kom med värme"


Ps. Angående raden "Snön kom med värme" så ska jag skriva en sådan "snö-rad" ända fram till julafton. Även fast snön är borta! Hade tänkt börja imorgon den 1:a men det får bli första advent istället! Ds

En tanke

000Photobucket 2008-11-29 @ 17:29:13
Hej allihopa!
Satt just och tänkte på hur trisst det här är egentligen och vad jag längtar tills jag blir typ 16, 17 eller nått.
Sitter och läser bloggar som skrivs av tjejer (och i vissa fall killar) som skriver bloggar och de har verkligen något att skriva om! Eller asså, det har ju jag med men det är inge viktigt! Vill liksom skirva om roliga saker!
Längtar tills jag flyttar hemmifrån och sakffar jobb och har min egen lilla lägenhet. Reser mycket och så.
Ska också bli kul då jag ska på Språkresa, då kan jag ju verkligen blogga om något kul och något som folk kanske skulle tycka det var kul och spännande att läsa om.
Visst kommer jag nog inte bada i tid att blogga då jag är iväg kanske inte ens får ta med Laptopen men ändå!
Längtar verkligen! Så tiden tills dess så får jag ha bloggen som träning helt enkelt. Träning till då jag fyller 16 och kan ta blogg världen med storm.....

Julmarknad och annat skoj idag!

000Photobucket 2008-11-29 @ 16:29:21
Hejsan! Har mest gått runt och räknat får hela dagen och försökt hitta en lämplig plats att somna på.
Det blev ingen IDOL igår utan istället "På Spåret" som föräldrarna ville se och jag kan inte säga att det är så himla trisst heller. Besökte ju också Malta dit jag planerar en Språkresa sommaren mellan 9:an och 1:an. Jätte roligt att få se lite därifrån.
Men hörde ju idag att Johan åkte ut! Haha, Äntligen!!!

Men somnade väl ungefär kl 21.00 på soffan och blev inburen i sängen. Sov till 7.15 då jag fick masa mig upp, äta frukost och göra med redo att splea de 2 första matcherna i 94:ornas futsal kval! Kul!!
Matcherna spelades mot Stenkyrka och Dalhem. I Stenkyrka matchen blev det 2-3 till oss!! (Jag gjorde sista målet som hade stor betydelse) och andra mot Dalhem blev det 0-3 till oss! :D
Vi börjar bra!

Sen hem o duscha och sen snabbt iväg till Västerhejde skola och fick shoppa lite på Julmarknaden. Träffade gamla lärare och kompisar!
Måste också kolla upp ett Krabbilur recept och lägga ut det här på bloggen! Typ pankakor med tonvis med socker!

Sen dog jag här hemma i soffan och små slumrade lite i soffan samtidigt som jag såg på något fakta program om "Vänner".

Nu sitter jag här och det känns fortfarande som om jag ska falla ihop vilken sekund som helst. Den här förkylningen tog hårt på mig!!
Och imorgon blir det plugg till Kemi prov, "pappas-sidas-släkt-middag" på Gråbo Kvarterskrog för att fira min Gammelfarmor som fyller 94 imorgon och så kanske det blir fotbolls träning men det hänger ju på hur jag känner mig.

Kanske kommer lite flera inlägg ikväll.

//Emilia

Julshopping på G!

000Photobucket 2008-11-28 @ 20:00:52
Nej gud vad tåkit jag har!  Åt pizza för en stund sen. Riktigt gott faktiskt, har inte ätit det sen sista utematchen med laget.
Annars har jag riktigt tråkigt. Har kollat runt på alla möjliga bloggar men ingen uppdaterar när jag har tråkigt, bara när jag inte har tid att sitta här och läsa! Varför!?
Haha, nejmen annars så är det ju snart dags för idol, Kan inte fatta att Johan kommit såhär långt!? Men Alice o Kevin är ju kvar så man får väl vara lite glad iallafall!
Men nu måste jag snart börja skriva min önskelista för 2008! Måste också börja shoppa lite! Men på Söndag så drar ju julskyltningen igång och från och med den brukar det vara så mysigt att gå omkring i affärna. Tycker inte ni det?
Med musik i högtalarna, lite småprat bland julshopparna och lite insperation i skyltfönstrerna. Men jag har väl kommit iallafall en lite bit påväg i mitt julshoppande.

Shopping listan 2008

Mamma- Snobben-boken
Pappa- ???
André- ???
Mommo- Mommo-boken
Emma- Vet inte än...???
Henke- ???
Nicklas-???

Okej, det går kanske inte så himla bra då. Men jag har iallafall sätt jätte många alternativ!
Eller jo, idag när jag var med Emma på stan så hittade jag en grej som jag kanske kan köpa till henne men jag han inte kolla någe längre, var ju tvungen att vara lite diskret...

Ja, sen har vi ju farmor, farfar, morfar och kusinerna men jag vet verkligen inte vad jag ska köpa till dem! Och Nicklas (morbror) MÅSTE ju bara ha något för han fller ju 40 på julafton också. Och Morfar får mamma hjälpa till med.


Önskelistan 2008

One Tree Hill (säsong 5)
Pengar

Ja, det är det jag vet just nu.

Måste ju önska min mycket pengar för det planeras ju att kanske köpa Laptop på mellandags rean vilket gör att jag kan blogga mycket oftare och på fler ställen än i hemmet. :D Pappas ide var ju mest till skolarbete....men men.


 

Vad synd det är om er!

000Photobucket 2008-11-28 @ 18:51:02
Ja, i min förra blogg brukade jag ofta skriva inlägg som handlade om t.ec "Gud vad jag tycker synd om alla som inte spelar i IFK" o.s.v.  Kommer nog inte sluta med det för idag kom jag på en sak till. "Gud vad jag tycker synd om dem som inte går på Södervärn" Nu har jag ingenaning hur det är på Solberga, Athene eller Guteskolan. Skriver heller inte sånna här inlägg för att någon ska bli avundsjuk utan för att jag bara vill skriva av mig.

Som idag insåg jag hur bra Södervärn är! Kommer ihåg när man var liten och tänkte på högstadiet. Det man såg var arga lärare och mycket läxor men det är något helt annat. Visst är alla lärare kanske inte solstålar och läxor får man ju men man ser det på ett helt annat sätt. Nu är man en del av det. Och man kan ta del av det!
Som idag när jag gick förbi Caffis så var det så julpyntat och fint. Med en "gran girlang" vi disken, en plastgran, levande ljus på borden, sjärnor och advents julstakar i fönstrarna och så började dom ju sälja pepparkakor. Och så radion på låg volym med lite julmusik då och då.
Man gick vidare och gick förbi MatsoRogers hörna (och bara det att ha två elevvärdar är ju helt fantastiskt) och även fast ingen var där så blev det en så härlig stämning då man gick förbi där, i korridoren var det tyst och så hörde man radiopratarens mjuka röst. Gud vad härligt det var!
Man kom upp, hämtade grejerna och fortsatte förbi bibblan där det var nästan mörkt med levande ljus lite här och där och en lång lång ljusslinga som slingrade sig mellan datorerna. Jätte mysit.
Sen fortsatte man till So:n där Karin tände ljus och satte på någon härlig julmusik blandning på cd-spelaren! Och där satt vi tysta och skrev. Och det kändes verkligen som om julen är här!
Visst, snön är borta men det är ändå så skönt på något sätt.
Sen kom man in till Östercentrum idag och då vallen var belyst värmde det ju bara ännu mer i julens del av hjärtat!
Mysig Pysig!

Men visst, så är det inte bara genom Söder's utseende jag älskar skolan utan det är också lärarna. Min mentor Henke t.ex har verkligen blivit någon jag har förtroende för. Bättre mentor finns inte! Och alla andra lärare är också glada och snälla och ler och hälsar i korridorerna.


Så, vill verkligen ge söder ett STORT plus! Från att alla jag mött sagt att Söder är det sämsta skolan i Visby så verkar den (enligt allt jag hört om andra skolor) vara en av de bättre.

Tidsoptimist!

000Photobucket 2008-11-28 @ 18:32:42
Det ända jag har att säga är Pia Bath!  Japp! Ingen mindre än vår f.d syslöjdsvikarie vikarierade för Hanke idag då han var sjuk.
Ni som inte hört talas om Pia, här kommer en snabb förklaring. (Tänkte lämna ute utseendet men tänk er tomtemor med mörkt hår) Hon kan inte syslöjd, okej! Den saken är alla med på. Men hur tänker man då man sätter in henne som Fysik/Teknik Vikarie!!?? Det vi gjorde idag var att läsa ca 7 sidor (vilket inte tog mer är 20 min) sen så fick vi sitta och vänta i kanske 10 min för att vi skulle få gå, och då gick vi ända ca 15 för tidigt.
Jag vet att det är småminuter vi pratar om men varför då ta jobbet som vikarie!? Jag vet också att de inte kan välja tjänster och ringa in sig själva men ett snabbt råd till Pia (Skaffa dig en utbildning och ett RIKTIGT jobb!)

Har också (med mycket hjälp av Emma) insett att jag är Tidsoptimist. Vilket (i min värld) är super duper bra!
Jag är väl mer eller mindre en optimist i (nästan) alla lägen enligt Emmas förklaring.
Men jag tyckte verkligen att Tidsoptimist var ett passande ord på mig! :D

Blir heller inget jobb på Gården ikväll då jag är aldeles för sjuk för att orka masa mig dit så jag hoppas att Kjell fick mitt medelande.
Och jag älskar verkligen att vara på Gården, slå in i maskinen, prata med Kjell och verkligen känna stämningen då Idol sätter igång men idag funkade det inte!
Men något jag protesterade mot var då pappa började såhär "Emilia, Ska du verkligen vara med imorgon!?"  Något jag längtat till hur länge som helst!! Får jag inte vara med och spela, ja då vet jag inte vad jag gör. Eller vi får väl se imorgon bitti hur kapabel jag är till spel men titta är jag iallafall kapabel till!
Sen är det västerhejde julmarknad imorgon också som jag ska försöka klämma in efter fotbollen och på söndag blir det julskyltning och ev fotbollsträning.

Kul kul!

//Emilia

Mutad Emma!

000Photobucket 2008-11-27 @ 19:15:08
Hej! Igårkvällen blev jätte lyckad med god mat och leenden på (nästan) alla ansikten!
Anna och Jane hade gjort ett toppen jobb med mat o fika och alla verkade nöjda!
Nästan alla var där utom typ 5 st så det var ju också bra!    Det blev lite snöbollskrig också och (söta men inte så rara) Henric BETALADE (!!!!) Emma för att mula mig!!!?? (Fast det kändes skönt att jag hann först)
Idag fick vi dock ta hand om lite som mattanterna kanske inte var så glada med men alla sura miner försvann efter arbetet då Henric bjöd klassen på Te, O'boy eller Kaffe! Tack <3

Annars så har det inte vart så mycket mer idag. Pratade lite med Hannes o Mathilda på vägen hem bara så...Imorrn hoppas jag få gå på Stan med Emma och kanske börja julshoppingen!
Hur många har börjat egentligen!?

Ska iallafall ringa henne snart och höra.

Så, nu ska jag snart se på SOS Gute (jätte kul eftersom det är inspelat på Gotland och man känner igen sig överallt t.o.m i mörker)

Gokväll! <3

//Emilia

Kanske en egen kategori...eller?

000Photobucket 2008-11-26 @ 16:20:44
Ännu ett test, Kanske ska göra en kategori som heter tester eller vad säger ni!?




Kära Hannes  för det första vill jag säga att Kusinerna  är de bästa vänner jag haft, och att Simon är helt dum i huvet.

 och Amanda Söderholm gifter sig och skaffar barn tillsammans, och att Isak St får ett lyckligt liv tillsammans med Morfar :] . Jag vill säga tack till  för att ha stöttat mig igenom mitt gräl med Mommo <3 .  Du är verkligen underbar.

Mitt liv har bara gått utför sedan Tammy tog sitt liv.

Snälla Camilla D. sörg mig inte! Du kommer ändå att dö. Jag gick till en siare och hon såg att du kommer röka braja med  Kjell och sedan vandra ut på vägen och bli överkörd av Occe som kommer i 130 km/h i en blå Opel.

Jag kommer alltid att älska Beatrice Ronsten 


Ta fram din mobil ta slumpmässigt namnen som kommer upp.

Fuska inte!!

Designen är klar! <3

000Photobucket 2008-11-26 @ 15:00:12
Jag klarade ju dagen fint! :D Trotts snor och hosta så klarade jag mig faktiskt!
Gör ju vad som helst för att få vara med på Tacoskvällen :)
Men det var en väldigt lugn dag som började kl 8.30 med Spanska sen Idrott (som jag hoppade över) sen Lunhc, Bild och sist SO. Sen begav jag mig hemmåt! Men gud vad halt det är!!Vad händer egenligen!
Fick gå ända från Bilcity i morse...

Men somsagt så är det tacoskväll ikväll, Riktigt kul ska det bli, vi har inte fått så mycket info om den men det blir säkert lyckat! Och de flesta ska nog vara men (förutom alla tråkmånsar och nördar som inte vägar ta med sig sina föäldrar....SUCK) Men mer om kvällen senare eller imorgon.

Sen är det ju träningn ikväll men det hoppar jag nog istället kommer jag nog åka dit och kolla, blir säkert lite info om Söndag så det är bra att vara med på....

Pratade nyss med Emma också och för er som har vart inne där och gillar hennes blogg (som alla SKA göra för den är bäst!) så vill jag bara medela att hon har ett nytt inlägg på G!

Fick också se HELA min design för ett tag sen! Gud vad snygg den är!!
Ni kommer bli riktigt avunsjuka! Haha.   Nej men mer om den då den läggs ut!

Ha en bra eftermiddag/kväll för det kommer jag ha!

//Emilia

Hund-tester

000Photobucket 2008-11-25 @ 18:16:31
I brist på underhålling (vilket jag haft hela da'n) så satt jag mig nu ner och tänker göra ett par "vilken hundras passar mig bäst"-Tester.
Alltid lika kul! Har ju ett stort hundintresse och drömmen om att skaffa hund finns där. Vilken ras jag drömmer om vet jag dock inte än...Därför brukar jag göra sånna här tester.

I första testet på Svt.se så blev det en.........
Mops
Mops Mopsen är barnvänlig, livlig och glad hund med charm, utstrålning och intelligens. Den passar bra med barn och andra husdjur. Mycket hund i litet format med stor personlighet som varierar från en mops till en annan. Mopsen är hundvärldens clown, fylld av energi och humor och den strålar sig gärna i uppmärksamhetsglansen. En mops vet hur man uppför sig. De är självsäkra nog att känna till sitt eget värde och är i princip orubbligt harmoniska. Mopsen älskar andra hundar, ju större desto bättre. Får den inte den uppmärksamhet den förväntar sig är det andras förlust, mopsen drar vidare till någon som bryr sig. Mopsen älskar att sitta i knäet, men är absolut ingen latmask. Tvärtom så är den oerhört energisk och med på det mesta, och det bästa dne vet är att få komma ut på galej. Mopsen har inga jaktinstinkter men den är väldigt följsam och lätt att få väluppfostrad.

Stämmer det?

Andra testet på Pedigree.se så blev det.................Mellan pudel, MittelSpitz och Engelsk Bulldog.

Jaha, då vet man det,

Nu ska jag gå ner och äta, undrar vad det blir!?

Börjar dock bli osäker på om jag går till skolan imorrn eller inte...Men jag vill ju...för annars kan jag ju inte vara med på tacoskvällen.... 

"Hur kan DEN bloggen vara en av de mest besökta!?"

000Photobucket 2008-11-25 @ 16:52:22
Ja då har man inte gjort så mycket sen senaste inlägget, bara lyssnat på lite musik, pratat med Emma och läst lite bloggar.
Satt ju här uppe vid datan och plötsligt tittar jag ut och ser Emma som går utanför. Så jag, ner för trappan fort som fan, på med jacka, halsduk, mössa och skor slänger mig ut och springer ifatt henne. Och för Emma som säger att jag är lite smågalen blir ganska överaskad att se mig tror jag. Sen promenerar vi hem till hennes mormor och morfar.
Fick det också bekräftat att jag har "lite uppåt näsa". Yes!! Har altid velat ha det bekräftat, har alltid undrat och nu vet jag! Tack Emma <3
Sen angående blogg-läsningen så läste jag de (ca) 3 första inläggen i alla bloggar som finns med på Blogg.se lista för "mest besökta" och visst hittade jag många riktiga toppbloggar men vissa bloggar säger mig ingenting! De borde absolut inte vara där! Bloggar som inte skriver någe vett överhuvud tagen, och bloggare som visserligen skriver på svenska men ändå fattar man inte ett skit av vad de säger. Bara stora frågeteckan överallt, "Hur kan den bloggen vara en av de mest besökta!?" Och nu säger jag definitivt inte att min blogg borde ligga på den listan, tycker absolut inte att jag ligger på den nivån än men jag vet dock många andra bloggar som verkligen borde vara där!!
Snälla! Ta bort dom!

Längtar också till Karins "tips på bloggar" är alltid lika kul att klicka runt bland bloggarna! <3

Nej, nu ska jag nog gå ner och göra Engelska läxan, se på tv och kanske bråka lite med brorsan!
Och det bådar gott för min skolgång imorgon men icke så gott för mina Aktiviteter... :(

Desperate Housewives?

000Photobucket 2008-11-25 @ 14:34:30
Okej, det blev ingen Billy's pizza utan istället en drickyogurt och en "Sport lunch" Gott!
Kollade på Desperate Housewives och jag försöker fortfarande förstå hur alla kan tycka att det är så himla bra!?
Tycker att det är sämst rent ut sagt!

Annars så försöker jag bara friskna till lite! Det är ju Tacoskväll med klassen imorgon och den vill jag inte missa så. Jag ska försöka att komma iväg till skolan imorgon iallafall men gympan och träningen får jag nog hoppa över imorgon...
Och så är det ju 94 futsal på Söndag också....

På 1 vecka händer det massor!

000Photobucket 2008-11-25 @ 13:05:01

Blir så ledsen då den underbara snön förvandlas till äcklig blötsnö...
Nu har iallafall klasskompisarna slutat skolan...Undrar om något nytt/roligt/inte bra har hänt. (Var ju bortrest i 2 veckor, varav 1 skolvecka,  i Oktober och då hände det en himla massa).
Men sen sist jag skrev har jag inte gjort så mycket mer än att nysa...Faktisk, måste ta med en toarulle vart jag än går.

Har också vart inne på Bluebox.se och hittade lite roliga grejer. T.ex 


Pris: 595 kr

Tyckte den var rätt fräck!
Ska nog köpa en julklapp till mamma från BlueBox Kanske.. :D

Nej, nu ska jag till affären och köpa en Billy's Pizza till Lunch! Gott!

//Emilia 


???

000Photobucket 2008-11-25 @ 11:09:21
Nu efter lite Top Dog vet jag inte vad jag ska hitta på...?
Ska nog ta och gå med på sånna där sidor som "blogtopslist" och "bloglovin" eller vad de nu kallas.
Vad gör ni då?